Silvestrovská hovězí polévka. Potřebujeme: 1 kg hovězího masa (předního) 5 velkých cibulí 3 stroužky česneku 3 PL masti 2 PL mleté sladké papriky ½ mletého černého pepře 1 PL kmínu 2 červené papriky 1 žlutá paprika 1 oranžová paprika 3 PL rajského protlaku 2 l masového vývaru petrželová nať sůl Postup: Pokrájenou cibuli a rozsekany česnek orestujte na 1 PL masti. Maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostky a prudce opečte na 2 PL horké masti. Přidejte cibuli s česnekem a posypte paprikou. Ochuťte solí, kmínem, pepřem a rajčatovým protlakem. Zalijte vývarem a pod pokličkou pozvolna vařte asi 1 hod.. Přidejte očištěné, na nudličky pokrájené papriky a dusíme dalších 30 min. Dochuťte solí, pepřem. Podávejte ozdobené petrželkou a s tmavým chlebem.
|