Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Basilejské vánoční pečivo.

Potřebujeme:

250 g cukru
600 g mouky
4 PL šťávy z třešňového kompotu
4 ČL Salajka
350 g medu
2 PL skořice
2 lžičky drcených karafiátů
špetka muškátového oříšku
100 g kandováním citronové kůry
100g kandováním pomerančové kůry
200 g sekaných mandlí
50 g sekaných vlašských ořechů
trocha másla
50 g sekaných lieskovcov

Poleva:

100 g moučkového cukru
trocha citronové šťávy

Postup:

Cukr s třešňovou šťávou pomalu zahřejte, až se zcela roztaje. Odstavte a přimíchejte med.
Koření a mouku vysypte do misky a promíchejte. Přilijte teplý sirup a vypracujte. Kandované kůru nasekejte a spolu s mandlemi a oříšky přimíchejte do těsta. Těsto nechte přikryté několik dní při pokojové teplotě odstát. Vyvaľkajte a položte na vymaštěný plech. Pečte ve středu rozehřáté troubě do světlehnědá.

Poleva:

V citronové šťávě vymíchejte práškový cukr a koláč ihned po upečení natřete. Krájejte až studený.

TIP:

Z dávky vám vyjde asi 35 kousků pečiva.

©2024 Zákaz kopírování.