Pohronská kapustnica. Potřebujeme: ¼ kg vepřových ocáskem 400 g vepřového kolena ½ kg kysaného zelí 1-2 stroužky česneku 10 g sušených hub 40 g vepřového sádla 30 g hladké mouky 1 cibule 2 dl mléka 1 dl zakysané smetany kmín mletá červená paprika mletý pepř sůl Postup: Ocásky a koleno umyjte a dejte vařit do osolené vody. Když je maso poloměkké, přidejte pokrájenou kyselé zelí a spolu vařte do změknutí. Uvařené maso vyjměte a oberte z kostí. Do zelí přidejte nastrouhanou česnek, posekanou kmín, mletý pepř, předem namočené a vyždímané houby a sůl. Z masti, mouky, nasekané cibule a mleté papriky připravte jíšku, kterou zřeďte mlékem, přilijte do kapustnica a společně povaříme. Do hotové kapustnica vložte pokrájené maso a promíchejte. Na talíři můžete ochuceny lžící zakysané smetany.
|