Vítejte v internetovém obchodě vánočních stromečků na vánoce.

Pečený krocan plněný dvěma nádivkami.

Potřebujeme:

3 kg krocan
100 g másla
1 ČL hladké mouky
sůl 

l. Náplň:

3 housky
3 vejce
20 g slaniny
30 g tuku
mléko
nakrájená šunka
nastrouhanou muškátový oříšek
sůl 

II. Náplň:

1 houska
150 g nemastného vepřového masa
100 g vařeného uzeného masa
1 vejce
mléko
játra z krocana
mletý pepř
sůl 

Postup:

Očištěného krocana omyjte, osušte a na prsou mu uvolněte kůži na naplnění. Potom ho osolíme zvenku i zevnitř a plňte. Jednu nádivku dejte do břišní dutiny a druhou mezi prsa a uvolněnou kůži. Konec kůže z krku přehněte a sešijte, břišní dutinu rovněž sešijte, koncovky křídel odseknite a křídla zahněte dozadu. Krocana dejte na pekáč (prsy nahoru) vymaštěný 90 g rozehřátého másla, podlijte trochou vody a vložte do středně vyhřáté trouby. Po chvíli teplotu trouby zmírněte, krocana obraťte prsíčky dolů a prsa podložte dřívky, aby se kůže neprichytila na pekáč. Při dopékání krocana opět obraťte prsy nahoru a do šťávy přidejte mouku rozetření s 10 g másla. Během pečení krocana polévejte vlastní šťávou, podlévejte horkou vodou a připečené šťávu na okrajích pekáče zoškrabujte do šťávy.

l. Náplň:

Housky pokrájejte na kostky a zvlhčit mlékem rozšlehaným se žloutky a solí. Přidejte škvařené slaninu pokrájenou na kostičky a rozehřátý tuk. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho zamíchejte do náplně spolu s nastrouhaným muškátovým oříškem. Nakonec přidejte ještě pokrájenou šunku v množství podle vlastního uvážení.

Il. Náplň:

Housku pokrájejte na plátky a navlhčete mlékem. Po prosáknutí přidejte umleté vepřové maso, uzené maso a játra, vejce a mletý pepř, osolíme a dobře vymícháme.

©2024 Zákaz kopírování.